משתעמם בשיעור

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/10/02 11:17 יז בחשון התשסג

שאלה

שלום אני כבר שאלתי אותך שתי שאלות:

עכשיו אני שאלתי אותך על הגמ' למה זה חשוב כ"כ ללמוד ואתה ענית לי שזה חשוב מאוד ואני לומד בישיבה 5 שעות כל יום ואני מתחיל לא לאהוב את המקצוע כי עד עכשיו למדנו שעתיים ופתאום 5 שעות ביום וזה קשה.

אח"כ שאלתי על הכדורגל ואמרת שאסור מעל גיל בר-מצווה כי צריך ללמוד תורה ואחרי כל יום 5 שעות כבר אין כח ללמוד שוב.

עוד פעם שאלתי האם הישיבה עושה בנכון שהיא עושה 5 שעות גמ' בכל יום וזה אח"כ גורם לא ללמוד במועדים אחרים?

תשובה

שלום לאיש השאלות התלויות זו בזו .

אכן הלימוד חשוב מאוד ומסייע , הנני מקוה שיש לך שפה ודיבור והבנה עם הרב שלך , כדי שדבריו יכנסו ללבבך .

יתכן והמעבר משעתיים לחמש היה חד מדי , אתם יכולים לדבר עם ראש הישיבה אולי הוא ימצא שילוב של לימוד מעשי , לימוד סוגיות עם לימוד בקיאות
ובשיחה והבהרה עם כלל התלמידים והרב תוכלו לדעתי להגיע להבנה ולהשיגים טובים .
ברור שלישיבה כדאי ועדיף להגיע ללימוד חי ומשמח
ולא שהתלמידים ישבו כאבן שאין לה הופכין .

מהו הקשר לכדורגל ? שם דברנו על משחק בשבת ,
אתה רוצה להפיג את תלמודך באמצע שבוע , מי מונע ממך ?
אדרבה בריאות הגוף ושמירת הנפש יש בזה וזה חשוב ביותר .

אפשר גם שלך מתאימה תכנית קצת שונה , דבר איתם זה חשוב .

ולבסוף נשמע לי שאתה קצת 'כועס ' על הגמרא , אל תעשה את זה אפילו אם מישהו העמיס עליך עומס גדול , יש לנו את מלוא הכבוד וההערכה לתלמוד שהעמיד לנו את קומת התורה שבעל פה על תילה .
ואבות אבותינו , עמלו על כל שורה , כשבקושי היה להם ספר אחד במשפחה ושנים בעיר .
ובתימן למדו שמונה איש גמרא מכל צדדיה .

יש בעיה ? פתור אותה , וחלילה אל תשים לה עלילות דברים לאמור לא מצאתי לה חוזק ( ראה אור החיים הקדוש דברים כ'ב י'ז )
יהי רצון שיפתח השם יתברך את לבבנו בעבודתו ובתורתו אמן , ויהיו ערבים וחביבים עלינו דברי תורה ודברי סופרים .
בברכת התורה