משיכה לגבר

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 14/03/10 11:15 כח באדר התשע

שאלה

אני ובן זוגי כבר שנתיים ביחד אך שמתי לב כי מתחיל מאוד להפריע לי שהוא שעיר, זה הפריע לי גם לפני כן אך לא כמו שהיום. הצעתי שילך להסרת שיער בלייזר, אז מתחיל בתירוצים שזה יקר מדיי, ושהוא גבר והוא נולד עם שיערות ושהוא לא מוריד, אך לא מבין עד כמה זה מפריע לי... הוא אומר ככה התאהבת בי - וקיבל תאת כולי עם השיערות.... מה אני עושה

תשובה

שלום וברכה!

מלבד הטיעונים שהעלה בחיר לבך יש עוד ענין - האיסור ההלכתי. לגבר אסור להסיר שיער הגוף מהדין "לא ילבש". ברם אם מדובר בצורך רפואי או בבעיית מציאת בת הזוג מקילים בזה.

לכן לכתחילה כדאי מאד שתניחי לו ולא תכריחי אותו לעשות דבר בניגוד לרצונו וההלכה. תנסי לא להסתכל על החיצוניות, אלא לקבל אותו כפי שהוא באמת. מצד שני אם הדבר מאד מאד מפריע לך ולא תוכלי להשלים עם השיער, אז ניתן להקל. אך גם במקרה הזה עשי בחכמה, לאט לאט, בלי ללחוץ, אלא ע"י שכנוע עדין.

בברכה,

חיים דב בריסק