מראה חיצוני

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 21/11/02 19:47 טז בכסלו התשסג

שאלה

בס"דש

כבוד הרב שלום!

מ"אורחות צדיקים" הבנתי שלאישה אין להתנאות בפני גברים(כנ"ל לגבר). מצד שני- הבנתי שאדם צריך להיות מרוצה מאיך שהוא נראה.-אני מבינה שיש הבדל בין להראות בפני עצמך לבין גברים, אבל איפה הגבול בנתינת חשיבות למראה החיצוני?בתכל'ס- איפה אני צריכה לעצור את עצמי כשאני מסתכלת במראה ???

תודה רבה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואלת היקרה

ב'נות י'שראל נ'אות ה'ן - ראשי תיבות בינ"ה - כך אמר רבי ישמעאל .
בת ישראל צריכה לנאות את עצמה ולא לבזות חלילה .
הרשיני לא לפרט את סוגי הנוי וההדר , יש נשים העוסקות ומבינות בזה היטיב .

ובודאי אם הנערה הגיעה לפרק של 'בתולה נשאת ' ויבואו לדבר בה נכבדות כי עליה להתנאות .

ראשית צריכה האשה להיות נאה בעיני עצמה , ולא תלבש בלואים מהסתגפות , כי " מאני - מכבדותיה " , הבגדים הנאים הם כבוד האדם .

אמנם יש הבדל בין התאפרות הנהוגה אצל נשות ישראל , לבין צעקנות של ששה חודשים בבשמים וששה חודשים בשמן המור וחוזר חלילה .

בנות ישראל אינן 'ירקרקות ' בצבעי זעקה בעיניהן
ואינן מובילות שביל של ריח בושם חריף וזול ההולך אחריהן - בנות ישראל , נאות הן .

בעמדך לפני המראות הצובאות , שאלי את עצמך , אם לנוי אם לשחץ הדבר ?
ובהעבירך את בקורתך - תהא שם תשובתך .

לא צעקני ולא רברבני - אלא נוי טבעי המשווה לך תחושה של יופי וכבוד בעיני עצמך .

מורי ורבי הרצי"ה קוק זיע'א היה אומר שקר החן והבל היופי - בלי יראת שמים ,
אבל יראת ה' - היא תתהלל ביופיה .
בהצלחה בחן ובענווה
בת מלכים - כבודה פנימה .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן