מקווה בשבת וצניעות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 20/02/19 14:39 טו באדר א'

שאלה

שלום

יש לי 2 שאלות בקשר לטבילה במקווה:

1. האם ניתן לטבול במקווה בשבת? אם כן האם אין בעיה של סחיטה או תלישת שיער (יש לי שיער ארוך מאוד)

2. האם יש להסתיר את עניין ההליכה למקווה מפאת צניעות?

בתודה מראש

תשובה

לשואלת שלום רב.

1. מותר לטבול בשבת. את כל ההכנות (חפיפה וכו') עושים לפני שבת, ובשבת עצמה טובלים, וכשיוצאים אכן יש להיזהר מאד שלא לסחוט את השער (לעטוף במגבת ולייבש בעדינות ולחכות, גם אם זה לוקח יותר זמן).

2. אכן, יש להשתדל כמה שאפשר להסתיר את ההליכה למקווה מפני צניעות, וכתוב בגמרא שמותר אפילו לשקר לצורך זה. לכן במקוואות עושים כניסה מוצנעת ומוסתרת, וראוי לאנשים לא להתעכב ולעמוד שם. אמנם הכל צריך להיעשות בלי לחץ.

בברכה

אפי קיציס