מעשרות מס הכנסה ועוד עניין

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 29/08/11 19:12 כט באב התשעא

שאלה

שלום,

יש לי שאלה לגבי מעשרות..

אני בת 17 והרווחתי כסף בעבודה, והפקדתי חלק בחשבון של אבא שלי עד היום כל פעם שאני הצטרכתי לתת מעשרות הייתי אומרת לו לתת תרומה דרך החשבון שלו ואני מדברת פה על סכומים די גבוהים..

ואז הוא אמר לי שהוא רושם את השם על הקבלה גם כדי שהתרומה תהיה מוכרת למס,

הקטע הוא שאני מרגישה שאני בעצם משלמת לו את המס ולא נותנת צדקה, כי אם זה היה הכסף שלו אז בסדר- הוא נותן את המס והוא נותן את התרומה אבל במצב הזה הוא נותן את המס ואני נותנת את התרומה ואני חושבת שזה בכלל לא נקרא מעשרות שלי בעצם אלא אני משלמת לו על המס...אז רציתי לשאול רב אם יש בעיה כי אני מרגישה ממש רע עם זה, כאילו אני לא נותנת מעשרות בסופו של דבר

מקווה שהרב הבין את המקרה...

תודה מראש,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ר,

מותר לאדם התורם צדקה לקבל הנחה במס הכנסה שהוא חייב לתת. זהו חוק המדינה ואין בזה שום פגם מצד חובת הצדקה.
גם במקרה שאת תארת, כל פעם שאביך תורמת מהכספים שלך את מקיימת מצוות צדקה היות ואת מנית אותו להיות השליח שלך ושלוחו של אדם כמותו. זאת ללא כל קשר לעובדה שהוא רושם את שמו כדי לקבל הנחה במס.
מבחינתו יש ככל הנראה בעיה מסוימת - שהרי הכספים שהוא תורם הם כספים שלך והם לא אמורים להעניק לו הנחה במס ההכנסה שלו.
במצב זה יש לך שתי אפשרויות:
- לשוחח אתו. מצד ההלכה מותר לך לומר לו שנראה לך שיש בעיה שהוא לוקח כספים מהמדינה שלא שייכים לו. אולי הוא לא מודע לעניין. גם אם את בוחרת לשוחח אתו על נקודה זו יש לעשות זאת מתוך כבוד ורגישות. אם את מרגישה שקשה לך לשוחח אתו על כך באופן אישי, אולי יש מישהו אחר במשפחה, במיוחד אמא שלך, שאפשר לשוחח אתו על כך ושהוא או היא יפנה אליו.
- אם את חשה שאי אפשר שאף אחד יוכל לשוחח אתו על כך, תעזרי לו על ידי זה שלא תמשיכי לתרום את כספי המעשרות שלך בצורה זו ולא תפקידי אותם בחשבון שלו.
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן