מעלית שבת ביום הכיפורים

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 06/10/11 15:50 ח בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול האם מותר להשתמש במעלית שבת ביום הכיפורים?

אנחנו משפחה מסורתית, שאלנו רב שאמר לנו שלא ניתן אבל בפורומים שונים אני רואה שיש רבנים שמאשרים זאת.

לאחותי יש ילד בן שנתיים ושבעה חודשים והיא גרה בקומה עשירית, היא מאוד רוצה להגיע לבית הכנסת ביום הכיפורים אך אין באפשרותה לרדת איתו ברגל.

כמו כן, העובדה שהיא נשארת איתו בבית במשך כל היום מקשה עליה מאוד את הצום מאחר והוא לא אוהב להישאר בתוך הבית זמן רב כל כך וזקוק ליציאה החוצה.

תודה רבה וחתימה טובה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

הגדרת איסור מלאכה ביום כיפור זהה לשבת.
יש דעות שונות לגבי שימוש במעלית שבת בשבת. מותר למי שנוהג להשתשמש במעלית שבת בשבת, להשתמש בה ביום כיפור.
שנה טובה ומתוקה, דוב ברקוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן