מספר ענייני שבת קודש.

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 20/09/07 20:32 ח בתשרי התשסח

שאלה

ב"ה

ח' בתשרי התשס"ח.

שלום כבוד הרב.

יש לי שתי שאלות שאשמח לתשובה בעניינן.

1.בבית הכנסת שאנוכי מתפלל בו, התקינו לאחרונה קולר מים. האם מותר לשתות מקולר זה בשבת? הלא הקולר עובד על חשמל, ולחיצה על הכפתור אמורה להפעיל מערכת חשמלית כלשהי... האם יש איזשהו היתר הלכתי? בכל זאת, אני מניח שכשהתקינו אותו בבית הכנסת חשבו על זה...

2.ישנו מנהג שמתקיים בבתי כנסת רבים, ומאוד חורה לי. בבית הכנסת שלי למשל, בשבתות ובימים הנוראים מוכרים את המצוות והעליות במכירה פומבית לכל המרבה במחיר. והשאלה היא-האם כך לא נפגעת קדושתה של שבת קודש? מדובר במסחר לכל דבר ועניין! בשבת לא אמורים לסחור, על אחת כמה וכמה ביום הכיפורים הקדוש!!!! על איזה היתר הלכתי מסתמכים בכך שמתירים את המסחר הזה?

לתשובתך אודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,
לגבי הקולר, יכול להיות שהשאיבה איננה חשמלית ואזי אין בעיה. (ישנם דגמים כאלה )
לגבי מכירת עליות , עיין בשו"ת יחווה דעת ח"ב סימן מ"א.
בברכה,
אריאל פריש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן