מסז' רפואי

חדשות כיפה מכון שלזינגר 12/08/07 04:35 כח באב התשסז

שאלה

האם מותר לאשה ללכת למסז' רפואי בלבד למסז'יסט גבר? וכן להיפך (גבר למסז'יסטית)?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לגבי טיפול בגברים בעיסוי או ברפלקסולוגיה, קיימת בעיה הלכתית אמיתית עקב ההשפעה האירוטית האפשרית על המטפלים והמטופלים, ולכן, פרט למצבי חרום אין לטפל בבין המין השני.
במצב של סבל גדול, אף שאין בו סכנת חיים, בשעת הדחק ניתן להקל אם העיסוי נעשה בלא מגע יד ישיר (באמצעות כפפות, או מטלית בד שחוצצת בין יד המעסה לגוף המעוסה), במקום בו נמצאים כל הזמן גם אנשים אחרים.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן