מכירת חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/03/14 18:54 כג באדר ב'

שאלה

אם אני לא מוכרת חמץ אלה מבערת אותו, מה עושים לגבי פירורים שאולי נשארו בארון חמץ - למשל בנפה, שגם אם היא נקיה ייתכן שנשאר פירור, בבירכונים משבת, תרופות שיש בהן חמץ או חשש לחמץ.

ובנוסף - האם ניתן להשתמש במפות שולחן ומגבות מטבח שעברו כביסה רגילה בפסח?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אמנם, נצטווינו לנקות גם את הפירורים, אך על פירורים לא עוברים ב"בל ייראה ובל יימצא", וממילא כל המקומות האלה שמנית - לאחר שמנקים אותם בדרך הפשוטה והרגילה, לא עוברים על מה שנשאר בבל ייראה ובל יימצא.
אפשר להשתמש במגבות ומפות. יש הנוהגים לכבס אותן פעמיים.

כל טוב וחג שמח