מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/14 20:06 יז באדר ב'

שאלה

שלום

האם הסכם מכירת החמץ שלכם כולל אפשרות לקנות חמץ לפני הפסח בשדה תעופה בן גורין לאסוף אותו לאחר הפסח?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

"מכירת" חמץ כזו אינה חלה בשום מקרה.

מי שמצפה לקבל בחזרה את החמץ שכלל במכירה לגוי הרי שמכירתו אינה בלב שלם ואינה חלה, ממילא חמץ שימכר בדרך זו אסור בהנאה לאחר חג הפסח ובנוסף היהודי ש"מכר" לא בדעה גמורה עבר על איסור חמץ בפסח

בברכת חג שמח דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן