מכירת חמץ שותפות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/04/14 03:16 ט בניסן התשעד

שאלה

ב"ה

שלום לכבוד הרב!

אני מתגוררת בדירה עם שותפות ולצערנו נשארו מוצרי מזון שהם חמץ גמור כגון: אטריות, פסטות, קוסקוס, פירורי לחם וכו'... בסך של כ-70 ש"ח.

אני מקפידה שלא למכור חמץ גמור שברשותי אך אחת השותפות מתעקשת לשמור מוצרי מזון אלו בטענה כי זהו "בל-תשחית" ואין היא מעוניינת לזרוק מוצרים אלו אלא לעשות מכירת חמץ עבורם.

יש להדגיש כי מוצרים אלו נקנו מכספי השותפות כולן. קשה לי מאד לחשוב כי יישאר חמץ גמור בבעלותי בחג הפסח...

מה דעת הרב בעניין ומה הרב ממליץ לעשות?

תודה רבה!

חג כשר ושמח!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך

ברור שהיא טועה כי אין שום מצוות בל תשחית בזריקת חמץ גם לא במחיר של מליון.
הקב"ה נותן לנו את הכסף כדי שנקיים בו מצוות ובשאריות מותר לנו להשתמש למותרות.
כמו כן יש דעות רבות (לא פוסקים כמותם) שאדם שאין לו חמץ צריך ללכת לחנות ולקנות חמץ כדי לקיים מצוות שריפת חמץ.

בכל אופן את אינך יכולה לחנך אותה או לשכנע אותה ולכן -ו
תתני לה את כל החמץ במתנה (תאמרי לה זאת כעת)
כך החמץ הזה הוא רק שלה (יותר מועיל למכירת חמץ שהיא מוכרת את שלה ולא כנציגת השותפות)
אחרי פסח אל תאכלי מהחמץ הזה כלל אלא היא תבשל ותאכל ממני בעצמה

בברכת חג כשר ושמח דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן