מכירת דירה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 17/05/11 08:25 יג באייר התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

רציתי לשאול שאלה בעניין מכירת דירה.

האם מותר למכור דירה לנוצרי(ערבי) או שיש איסור לזה

אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי.

תשובה

שלום וברכה.

רבים פסקו בעניין מכירה לגוי לאסור משום 'לא תחונם'.
בנוסף לעניין ההלכתי נראה לי שצריך להוסיף שיש כאן בעיה לאומית בכך שהם מוכנים לקנות עוד ועוד אדמות ואפילו במחירים מופקעים (ראי: https://www.kipa.co.il/ask/show/80343) וצריכים אנו לשאול את עצמנו אם אנחנו מוכנים למכור את המדינה תמורת כסף.
אם לא הצליחו להבריח אותנו מהטרור או לקחת את כל אדמותינו מ"הסכמי שלום" עכשיו הם מפעילים דרכים כלכליות.
אל לנו למכור אדמה שאבותינו נלחמו עליה, שחשקו בה כל עת בגלות והיו מוכנים למסור את נפשם למענה!

אוריה.