מידת הגאווה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 09/09/16 04:04 ו באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

בת 32, חילונית

לאחרונה התחלתי להתקרב לדת ב"ה

אני מנסה לעבוד על מידת הגאווה שלי ומאוד קשה לי.

כחילונית לא שמתי לב לדבר, זה היה נראה לי טבעי.

ועכשיו זה נראה כאילו חלק בלתי נפרד ממני.

בכל פעם שאני מרגישה שאני גאוותנית, אני נלחמת במחשבות ואומרת לעצמי שאני לא כזאת טובה כמו שאני חושבת ולא כזאת חכמה.

אבל לפעמים זה נורא קשה, זה מרגיש כאילו אני מנסה לבטל את הרגשות שלי.

מה עלי לעשות?

האם קיים תדריך לשיפור הגאווה הזו? אולי ספר?

אני אשמח מאוד למענה

שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אכן, גאווה היא מידה פסולה, כפי שנאמר "תועבת ה' כל גבה לב" (משלי טז, ה).

אולם, חשוב להפריד בין בטחון עצמי לבין גאווה. הקב"ה חנן את האדם בכישרונות, וצריך האדם להיות מודע אליהן, ולהשתמש בהן בקיום יישובו של עולם ובקיום המצוות והמעשים טובים.

יוצא:
מחשבה שבה אני מכיר בערכי וביכולותיי - אינה פסולה! אדרבה- באופן זה האדם צריך להכיר יותר את מתנת ה', ואמונתו צריכה להתגבר ולתחזק.

מחשבה שבה אני משווה את עצמי ביחס לחברה, ובכך אני מתמלא זלזול כלפי הסביבה - פסולה

מחשבה שבה מכיר את כישרונותיי, ובעקבות זאת אמונתי בה' מתרפה - אסורה.

ניתן ללמוד על נושא הגאווה בספר אורחות צדיקים.
ניתן בקישור הבא: http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/orhot/1-2.htm

ברכה והצלחה

יוגב כהן
הר ברכה