מידות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/01/15 17:10 כז בטבת התשעה

שאלה

בס"ד

שלום הרב.

רציתי לדעת איך עובדים על מידת הביקורת בזמן האחרון אני מבקרת לא בכוונה אחרים.

בנוסף רציתי לדעת איך עובדים על מידת הקנאה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.
עבודת המידות קשה מאד, וכבר אמר רבי ישראל מסלנט, שקל יותר ללמוד את כל הש"ס (התלמוד הבבלי) מאשר לשנות מידה אחת...
אני הייתי מציע לך לערוך סיכום יומי, לציין לעצמך (בכתב, במחברת מיוחדת, אישית לגמרי) מקרים בהם העברת ביקורת, והדבר היה לא לצורך אמיתי וטוב, אלא ממקום לא כל כך טוב. תתכנני בכל ערב, איזה דברים חיוביים להגיד לחברות שלך למחרת. בצורה כזו, תתרגלי יותר ויותר לראות את החיובי אצל החברות, ולהיות פחות מבקרת, או פחות "שלילית".
כך גם בקשר למידת הקנאה. תרשמי לעצמך כלפי מי הרגשת רגש של קנאה, ולמה הרגשת, ותחזרי לעצמך על דברי ר' אברהם אבן עזרא בפירושו לתורה, על מצוות "לא תחמוד" המופיעה בעשרת הדברות. אחרי שתחזרי על פירושו הרבה פעמים, אני מניח שמידת הקנאה תתעדן אצלך...
בהצלחה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן