מידות- כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 29/01/15 21:27 ט בשבט התשעה

שאלה

שלום וברכה,

כאחת שגדלה על תורה ומצוות וחונכה למצוות כיבוד הורים קשה לי לראות שאחד מאחי המשפחה כשנמצא במקום של ריב מרגיש בנוח לדבר בצורה חופשית מדי ובקול ולא מבין שיש פה משהו לא בסדר למרות שבחור טוב וחכם. בנוסף והכי חשוב, דבר זה מגיע הרבה פעמים על חשבון כיבוד ההורים. כל ניסיון מצידי להתערב בדרכים שונות בשם "הצלת כבודם" כשלו, זאת מאחר וכמובן זהו לא תפקידי ורק גורם לריב נוסף כשאני "מתערבת".

אני באמת כבר "אובדת עצות" ולא יודעת מה לעשות חוץ מאשר תפילות! האם ישנה עצה מעשית שאוכל לקבל? האם ניתן ממקומי להשפיע וממש להביא לידי שינוי מהותי במצבים כאלו ובמיוחד בהתנהלות האדם עצמו שיבין שעשה משהו לא בסדר?

אשמח שהשאלה לא תפורסם באתר, תודה מראש

שבת שלום ומבורך

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
לזה יש הלכות תוכחה וכיון שהאח לא מקבל, על ההורים לדאוג להעמידו במקום. גם אם זה מפריע לך, אל לך להתערב במידה וזה לא מועיל.
כל טוב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן