מחשבות טורדניות

חדשות כיפה מכון שלזינגר 31/07/07 15:48 טז באב התשסז

שאלה

שלום, האם על מחשבות טורדניות (אובחנתי כסובל מתופעה זו)אדם עתיד ליתן את הדין?

והאם כאשר מחשבה טורדנית כוללת מחשבה על מישהו אחר יש עניין לידע אותו ולהתנצל בפניו על כך. אני סבור שלו, משום שזה רק יסב נזק, וזו הפרעה חרדתית כאשר חלק מהחרדה נובע מעצם זה שאני חושב מחשבה אסורה. מה הדין?

תשובה

אדם אמור לתת את הדין על מה שבידו.
ולכן, על מחשבות טורדניות שאינן בשליטתו לא ניתן לבוא אליו בטענות.
אבל, אם קיים טיפול רפואי לבעיה זו האדם מחוייב לפנות כדי לקבל את הטיפול הרפואי, ואם יימנע מכך הוא עלול לתת את הדין על כך שמנע עצמו מטיפול רפואי שיכול למנוע את המחשבות הטורדניות.

השאלה נענתה ע"י: הרב ד"ר מרדכי הלפרין