מחבת טפלון

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 28/11/02 21:54 כג בכסלו התשסג

שאלה

קניתי מחבת עם ציפויי "טפלון". שמעתי שבנוסף לטבילת הכלי, יש בטפלון בעיה שמורחים עליו שומן בע"ח כדי שהאוכל לא ידבק. האם המחבת צריך הגעלה / ליבון? כיצד? לפני או אחרי הטבילה?

תשובה

שלום לשואל!

יש אומרים שבכלים חדשים מסוימים מושחים חומר שמקורו בשומן מן החי כדי להבריק את הכלים ולכן יש מחמירים להגעיל את הכלי. חוץ מהטבלתו במקווה כיוון שיוצר או נקנה מגויים.
ויש אומרים שאין צורך בהגעלת הכלי החדש כיוון שגם אם יש חומר כזה, הרי טעמו נפגם ודי בשטיפת הכלי והדחתו היטב קודם שמשתמשים בו. (ראה בספר הכשרות כהלכה)
לכן למעשה, אפשר להגעיל מחבת זו (אם היא חדשה כי מחבת שטגנו בה לא מגעילים אותה)
ויש אומרים שדי בשטיפה טובה וניקוי הכלי מהשומן הדבוק בו ודי בזה.