מזוזות

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 01/12/15 22:37 יט בכסלו התשעו

שאלה

שלום וברכה,

רציתי לשאול לגבי קביעת מזוזות, אנחנו ספרדים והבאנו רב מחב"ד שיבדוק לנו את המזוזות בבית . ע"פ הבדיקה המזוזות כשרות, אך הוא המליץ לנו לקבוע את המזוזות באלכסון , הוא טוען שע"פ הרבי מילובביץ יש לקבוע את המזוזה באלכסון על מנת להכניס את הברכה לבית וגם אם יש עיכובים בתחומים מסויימים אז כדאי לעשות שינוי , כמו כן הוא אמר שגם ספרדים יכולים לקבוע את המזוזה באלכסון ולכן קבענו אותה באלכסון. אנחנו לא מחסידי חב"ד ועד עכשיו קבענו את המזוזות בצורה ישרה. האם מותר לנו להשאיר כך את המזוזות או שעלינו לנהוג כמו שנהגנו תמיד ע"פ מנהג הספרדים ?

תודה מראש

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לעניות דעתי, לא טוב הדבר אשר עשיתם.
כל אחד צריך לנהוג כמנהג עדתו, ולכן הייתם צריכים להניח את המזוזה ישר.
אולם כעת אין אתם צריכים להוריד אותה ולקבוע אותה מחדש, כיוון שהמזוזה כשרה גם אם היא מונחת באלכסון לכל השיטות.
אולם אם מסיבה כל שהיא תורידו את המזוזה, נכון יותר להניח אותה כמנהגכם - ישר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן