מוות ומוות בגיל צעיר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 13/05/10 10:42 כט באייר התשע

שאלה

מה לענות למישהו שמחפש תשובה מדוע אנשים מתים בטרם עת, ואפילו לפני גיל בר מצווה, אז אין להם מטאים?

הוא לא מסתפק בתשובה שאי אפשר להבין, ומחפש תשובות שמקרבות את הלב, כמו שאומרים שהשואה הביאה את העליה לארץ.

אשמח לתשובה מהירה ככל הניתן.

תודה מראש.

תשובה

אנו לא יודעים את החשבונות של הקב"ה . לכול נשמה יש תפקיד בעולם . יש מדרש נפלא הנמצא התלמוד ירושלמי שאומר שכמו שבעל תאנה יודע מתי ללקט את תאנתו כך הקב"ה יודע מתי ללקט את הצדיקים.