מה מקור הסכסוך ישראלי ערבי?

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 16/12/02 15:48 יא בטבת התשסג

שאלה

איך התחיל הסכסוך ערבי ישראלי ומהו בעצם והאם יש לו פיתרון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ע"פ המקורות, ערעורם של הגויים על זכותו של עם ישראל על ארצו הוא תוצאה ישירה ממצבו של עם ישראל:

"בוא וראה, אם עושים ישראל מצוות ומעשים טובים לא היו עומדים עליהם אומות העולם. אבל ישראל גורמים לשאר העמים להרים את ראשם בעולם, כי אם ישראל לא היו חוטאים, היו שאר העמים נכנעים לפניהם, ולא היו אוה"ע שולטות בא"י, ולא היו גולים מהארץ...
(זוהר ויחי)

אם רצונך בפירוט נוסף אלא פרט את שאלתך ושלח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן