לשתות לפני ברכות השחר או אחרי?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/03/19 17:04 ה באדר ב'

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!!

תודה רבה על תשובותיך באתר.

עכשיו אנו בתקופת החופש הגדול ולפעמים קמות מאוחר.רצינו לשאול את כבוד הרב מספר שאלות בעניין זה:

1)עד איזה שעה אפשר להתפלל שחרית(שקמים בשעה 1 זה זמן מנחה או שחרית)?

2)האם החובה לבנות זה דווקא תפילת שחרית?

3)עד איזה שעה ק.שמע היא מצווה ומאיזה שעה היא נחשבת בגדר לימוד תורה?

4)האם יש בעייה להגיד תהילים בערב?שקיעה?

5)האם מותר לאכול לפני ברכות השחר,והאם מותר לחלק מלכתחילה את התפילה ל2 להגיד ברכות השחר לאכול ואז להמשיך את התפילה?

תודה מראש,

דבורה וענת.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) תפילת שחריתת זמנה עד חצות היום כמוזכר בלוחות שנה.

2)לא.

3)זמנה כל היום.

4)מחצות לילה עד צאת הכוכבים מותר ורצוי. מצאת הכוכבים עד חצות לא אומרים תהילים .

5)אם צריך לשתות בבוקר אז מדין חולה שאין בו סכנה בכדי שיכול להתרכז בתפילה -מותר.

ותלוי מה הדחיפות.אם זה דחוף אז יטול ידיים ויברך על נטילת ידיים ואז יכול לשתות.ואם לא דחוף כ"כ אז יברך כל ברכות השחר ואז ישתה. ובשבת הדין שונה.https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29724

בברכה,

עוזיאל

.