לשון הרע על זוג שהתגרש

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/07/03 17:24 כד בתמוז התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום רב.

אודה לרב אם יוכל לענות לי בעניין שנידון בסניפנו. האם מותר לספר על זוג שהתגרש או על זוג חברים שנפרד או להיפך?

בתודה מראש

אביטל.

תשובה

שלום רב.
המציאות של זוג מתגרש מותר לומר זאת ולפעמים יש בכך משום מצווה כי יתכן שבמצב בו הזוג היה נמצא היה מותר להתגרש, כמו-כן לפעמים כדאי לדעת דברים כאלו ע"מ לא לפגוע בהם כאשר נתקלים בהם ברחוב, ואולי ניתן ע"י כך לשדך את שניהם.

אבל במידה שלאחר שתאמר השאלה הבאה תהיה "למה ומדוע" ויתפתח דיון בנושא "מי אשם - הוא אשם/היא אשמה/ המשפחה שלו אשמה/ אני ידעתי מראש שהם לא מתאימים" וכו' וכו'... אסור בשום פנים ואופן לספר לאותו אדם. ולכן בדרך כלל לא צריך לספר (אע"כ יודעים בוודאות על אותו אדם שלא יתחיל לחקור את הדבר) מכיון שלצערנו כיום אנשים נגררים ועדיין אינם מודעים לאיסור החמור שקיים בלשון הרע על הזולת.
בברכה,
צבי קוסטינר