לצאת עם בחורה קונסרבטיבית

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 01/08/11 13:15 א באב התשעא

שאלה

שלום,

רציתי לשאול האם מותר לצאת עם בחורה קונסרבטיבית?

תודה.

תשובה

שלום אריה,

לדעתי אין איסור לכתחילה. כל אדם הוא ראשית כול אדם, ואי אפשר לדעת מה בדיוק אומרים התגים הללו שנוצרו לקטלג יהודים. האם זה שבחורה היא אורתודוכסית מהווה בסיס מחייב למי שהיא באופן אישי. הרי גם כך חייבים להיפגש בכדי לדעת מי היא באמת.
בכל מסגרת של מפגשים לשם נישואין הבסיס הערכי והאמוני הוא חלק משמעותי ביותר גם בהצלחת הקשר בין בני הזוג לאורך שנים וגם מבחינת חינוך ילדים.
על כן במשך המפגשים וכחלק טבעי בהתפתחות הקשר יש לשני בני זוג היוצאים לשוחח על הנושאים הללו, וייתכן ויבוא יום שיש לנתק את הקשר בגללם.
בברכה, דוב ברקוביץ