לימוד קולנוע

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 18/05/08 11:46 יג באייר התשסח

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם יש עניין ללמוד קולנוע דווקא בביה"ס לקולנוע יהודי ביד בנימין( ממוסדות תורת החיים-ז"א מתוך תורה) ולא במקום אחר- והסביר יותר:

האם הנושא של מקום לימודים במקום של ישיבה אמור להיות שיקול עבורי בבחירת הלימודים?

(מבחינה הלכתית)

(בנושא הקולנוע אין יותר מידי אופציות...)

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
אינני מכיר את ביה"ס ביד בנימין, אך נראה לי שאם יש בתי ספר שווים בטיבם פחות או יותר, יש להעדיף את היותר תורני מביניהם, אולם אם מקום אחד הינו טוב, מתאים ומקצועי יותר, אינך חייב ללכת דווקא ליד בנימין. אכן, בתחום הקולנוע ישנם בתי"ס בהם אין כל התחשבות בענייני הלכה, והאווירה בלתי הולמת לחלוטין, ובמקומות כאלה בוודאי אין ללמוד, אף אם רמתם המקצועית גבוהה ביותר.

כל טוב,
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן