לימודי ידע כללי לבנות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 31/07/03 17:50 ב באב התשסג

שאלה

שלום רב, ותודה רבה.

אני בחורה בת 17 ומענינים אותי דברים כמו לימוד צרפתית וידע כללי בכלל.

השאלה שלי היא האם מותר לי להקדיש לזה הרבה זמן.

אני בת ולכן אני לא חייבת בלימוד תורה או משהו, כך שזה לא ביטול תורה,ואני גם לא ממלאת את זמני בצורה יותר טובה אם לא אלמד את הדברים הללו, שאלתי היא עד כמה יש לזה מקום. (יש שאומרים שאין להתעסק במקצועות חול אם זה לא לצורך פרנסה בעתיד וכו' אבל אותי זה סתם מעניין.)

תודה רבה!

צופי'ה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב.
מותר אבל צריך להיזהר לא לקרוא דברים בעייתים כגון פורנוגרפיה או נצרות. כמו-כן אני ממליץ להשקיע גם בלימוד של הלכות/ קריאת תהילים/תפילה וכו' החשובים לא פחות מידע כללי...
בברכה,
צבי קוסטינר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן