לחימה בחו"ל

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 03/04/02 14:43 כא בניסן התשסב

שאלה

(הערה: שאלתי כבר את השאלה הזו, אני לא זוכר את מי מהרבנים, וטרם קיבלתי תשובה, אז אני שואל שוב)

בשם עקרון הממלכתיות, אנחנו נמנעים מלפעול נגד הערבים בצורה פרטית, דהיינו אנחנו נגד מחתרת יהודית שבניגוד להוראות צה"ל וחוקי המדינה תפעל נגד אויבי עמנו. האם עקרון זה תקף גם מחוץ לתחומה הריבוני של מדינת ישראל? האם מותר לי לצאת ולפגוע באויבים, לאו דווקא ערבים, אי שם במעמקי ארצותיהם (במקומות שמדינת ישראל מתקשה להגיע לבד) או לחסל מגייסי כספים של החמאס באמריקה- (סתם כדוגמאה)?

תשובה

עקרון הממלכתיות אומר גם שאין כל אחד ואחד יכול ליטול על עצמו את האחריות על כלל ישראל ולהחליט מה טוב לו ומה רע לו. לכן אין הבדל בין שטח המדינה לחו"ל, העקרון הוא שכשיש ממשלה היא מקבלת אחריות על קיומו של העם, ואז נשללת יכולת ההחלטה הפרטית בעבור הכלל.