כשרות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 14/08/03 16:52 טז באב התשסג

שאלה

לרב צבי קוסטינר, שלום רב

לאחרונה שמעתי שנעזרים בארגון הנקרא "כושרות" לבדיקת כשרות באולמי אירועים.

רציתי לשאול: 1)מדוע צריך השגחה על ההשגחה הקיימת, האם אין סומכים על ההשגחה של הרבנות?

2)האם דבר זה לא מערער את כל המעמד של הרבנות בעיני הצבור?

תשובה

שלום רב.
אירגון כושרות נתמך ע"י הרבנות ונמצא איתה בקשר. אירגון כושרות לא קם ע"מ לערער את תוקף הרבנות אלא מתוך כך שבהרבה מקומות המשגיח איננו עומד תחת העומס/מרמים אותו, ולכן ברבים מן המקומות מתגלים בעיות כשרות רבות חלקן מדרבנן וחלקן אפילו מדאורייתא. לכן קם אירגון אשר שולח משגיח המסייע למשגיח הקיים במקום. בעיות הכשרות הרבות שנמצאו במקומות רבים גרם לי אישית להורות בישיבה לא לאכול במסעדות ואולמות אשר לא מושגחים ע"י אירגון כושרות או לכל הפחות לתחקר היטב האם המקום עומד בקריטריונים ע"י דף הוראות שחולק בישיבתנו.
אני ממליץ גם לאחרים לא לטמון את הראש באדמה ולהגיד "לא ידעתי" לאחר מעשה אלא לבדוק היטב כל מקום אליו הולכים.
בברכה,
צבי קוסטינר.