כשרות של שוקולד

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 28/03/06 14:45 כח באדר התשסו

שאלה

שלום,

ישנו שוקולד בשם "Moritz" שעפ"י טענת משפחתי כשר ואין ציון שזה חלב נכרי.

אמנם לא ראיתי זאת, כי הכתובית התהדתה(מלשון לדהות).

כל הכתוביות באנגלית בלבד ויש חלק קטן(כ20% מהחלק האחורי) שכתוב בו בעברית ויכול ששם זה צוין ולכן אני בכל-זאת חושד שזה חלב נכרי.

מה הדין? האם זה בכלל חלב נכרי?

איך ניתן לבדוק זאת להבא? מול מי? תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום
האפשרות היחידה לבדוק את הכשרות היא לראות מה כתוב על התוית, במידה והתוית דהויה - נראה לי שבשביל שוקולד לא כדאי להכנס לספק.
אגב יש לציין, שצריך לבדוק היטב את הכשרות שעל מוצרים המיובאים מחו"ל, האם זו כשרות אמינה וידועה או לא, כי יש בזה הרבה בעיות וזיופים.

בברכה צוות המשיבים של ישיבת ההסדר קרני שומרון
לתגובה:
karnei_shomron@intermail.co.il