כשרות-דיי דחוף!!!

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 21/11/02 17:04 טז בכסלו התשסג

שאלה

הרב שלום.

מעבר לרחוב נמצא קיוסק שמוכר בשר ולו יש כשרות.

בשבועות האחרונים הוא התחיל למכור(אמנם בפינה אחרת)טוסטים עם גבינה צהובה.על הטוסטים לא הייתה תעודת כשרות.1.האם זה נחשב שכל דברי החנות,גם דברי הבשר,לא כשרים?.

2.האם דברים סגורים נחשבים גם?

3.עד שהתלבטנו מה לעשות,האם להסגיר אותו וכדו',הוא(המוכר)הפסיק להכין טוסטים.האם בכך שהפסיק להכין הופך את החנות לכשרה עכשיו?

בתודה מראש-יהודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לשואל היקר

יש בשאלתך כמה פרטים שאינם ידועים לי וכנראה שגם לך לא ידועים .
אינני חושב שאתה 'מסגיר ' תתקשר למחלקת הכשרות בעיר שלך או לרב החתום על התעודה
אפשר שהוא יידע מראש אפשר שלא
אתה תספר להם את מה שהיה והם יבדקו .
לעת עתה אל תדבר עם אנשים על כך ומאידך תמנע מלקנות עד שהרב יודיע לך שהענינים כשורה .
וזו הביקורת הכי גדולה שאנו הרבנים שמחים לשמוע מהציבור שהרי כך אפשר לוודא ולדעת שלא היתה בזה אונאה חלילה .
בהצלחה .

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן