כשרות דחוף!!!!!!

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 01/07/07 22:52 טו בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

לפני כשבוע אכלתי אצל חברה חילונית והיא אמרה שהבית שלה כשר ושהיא מפרידה בין בשר לחלב ואפילו שומרת זמן בין בשר לחלב והיום הנושא עלה והיא אמרה שהם אוכלים בשר וחלב באותם כלים ושהיא לא מבינה למה זה חשוב ולכן היא לא אמרה לי שום דבר בנוסף באותו היום כשלא רציתי לאכול היא אמרה שאני פוגעת ומעליבה אותה ומאוד רציתי להימנע מכך ואחרי שגיליתי שאכלתי בצלחת לא כשרה אני מרגישה נורא ואני רוצה לדעת אם זה אשמתי ומה עליי לעשות עכשיו?

תודה!!

תשובה

שלום
א. אכן תחושתך טבעית היא ומעידה על יראת שמים הקיימת בך. אני מבין שחברתך הטעתה אותך, אולי לא בכוונה תחילה ולכן אין זו אשמתך. עם זאת יש ללמוד להבא לברר יותר.
ב. מבחינה הלכתית יתכן מאוד שלמרות שלכתחילה אין לעשות כך , הרי בדיעבד לא אכלת אוכל טרף שכן גם אם הכלים אינן בני יומן אומנם הם אינם כשרים אך האוכל לא נאסר.
ג. חשוב שתנסי להסביר לחברתך ולהראות לה שאת אוהבת אותה ואינך רוצה להרע לה, אך שתבין שיש ביניכם הבדלים, כפי שתארת. גם אם לא ילך מיד כדאי לנסות לשמור על קשר ולהרבות אהבה
בברכה
אלישע פיקסלר