כשרות בשמיטה ותפילת בנות

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 21/05/08 00:49 טז באייר התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום!

יש לי שתי שאלות:

1. יש הרבה מאוד מוצרים מזון עם פירות, כגון מעדני חלב בטעם פירות, מיצים וכו', שיש להם כשרות רגילה. האם אפשר להיות בטוחים שהם כשרים לחלוטין גם בשנת שמיטה? (לדוגמא ל'יופלה' יש אישור כשרות של תנובה).

2. אני מתפללת ערבית כמעט כל יום, אך חשוב לי להתפלל גם כשאני מתעוררת. למרות זאת, אין לי תמיד זמן בבוקר להתפלל תפילה מלאה. יש ברכות וקטעים מסויימים שחשוב לקרוא יותר מאחרים?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
1. אפשר לסמוך על הכשרות, שכן היא כוללת גם את עניין השמיטה.
2. חשוב לומר ברכות השחר וקריאת שמע שבה מקבלים עול מלכות שמים. אם אין זמן יש לומר לפחות את הפסוק הראשון. אם יש יותר זמן יש להתפלל תפילת העמידה ולסיים ב"עלינו לשבח".
כל טוב,

רונן לוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן