כפרה

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 17/07/14 14:09 יט בתמוז התשעד

שאלה

שלום.

לפני מספר שנים חטאתי בגילוי עריות בלי ידיעה שזה גילוי עריות ובלי ידיעה שזה כ"כ חמור.

קצת לפני הבת מצווה או קצת אחרי אחי אמר לי שמותר לנו לגעת ו"להנות" יחד בלי לראות אחד את השני (שנעצום עניים ולא נראה מה אנחנו עושים אבל שנעשה).

אני כמובן האמנתי לו והוא התחיל לגעת בי ואני בו ועוד דבר אחד שאני מתביישת בו.

חשוב לי לציין שזה לא הגיעה למצב שממש "עשינו את זה" אבל זה היה ההתחלה ואני ממש ממש מתבישת.

כמובן שלא ידעתי כמה זה חמור ולא ידעתי מה העונש של זה ואחרי שנתיים למדתי בשיעור תורה שזה נקרא גילוי עריות ושהעונש כרת.

מאז אני רק מנסה לתקן ולהתחרט אבל אני לא יודעת איך.

דבר נוסף-האם עלי לספר זאת למישהו על מנת להנשא?האם אני צריכה להגיד זאת לבעלי או לרבנים?

תודה רבה רבה וסליחה על הפירוטים.

תשובה

לשואלת: שלום,
דברים שאת מתארת היו באמת חמורים אבל מכיוון שלא הגעתם לדרגה המורה של גילוי עריות יכולה להירגע וכעת שאת מתחרטת בוודאי זה סימן טוב להיזהר מדברים דומים בהמשך החיים.
כדאי לך כעת בשאלה ששאלת ובתשובה שקבלת ואין צורך לפרסם או לספר לאחרים ולשמור על עצמך מכל מכשול בדרך שאת חפצה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה