כף זכות ולשון הרע

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 20/09/05 23:41 טז באלול התשסה

שאלה

כבוד הרב

ידוע שיש הרי עניין לשפוט כל אדם לכף זכות

ועוד...שלא לדבר לשון הרע..

שאלתי פשוטה...

האם מדובר גם על המחשבה ? האם גם לדון מישהו במוחי אסור? האם אסור לדבר על מישהו דבר רע בראשי ? מבלי להשתמש בפי ולשוני ??

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
הלוא פסוק מפורש הוא רעת איש את אחיו אל תחשבו בלבבכם.אמנם אינני יודע אם בהלכות לה"ר יש איסור בזה אבל בענין הדיון לדף זכות ודאי שהדין נעשה במחשבתי.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן