כעס

חדשות כיפה הרב אייל קרים 14/01/04 16:26 כ בטבת התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום!יש לי בעיה גדולה מאז שאני זוכר את עצמי אני "חמום מח" ז"א אני כעסן אפילו על שטות הכי קטנה אבל כל הבעיה הזאת היא בעיקר עם המשפחה ולא עם החברים למרות שגם עם החברים אני הייתי מתעצבן אבל עכשיו אני פשוט צוחק על כל מה שהם אומרים ניסית לעשות את זה עם המשפחה שלי אבל זה בלתי אפשרי לצחוק לאבא או אמא שלך ב"פרצוף" אבל אני מרגיש כאילו הם לא שמים לב שהם מעצבנים אותי!אני מנסה להגיד להם שיפסיקו לעצבן אתי אבל זה לא עובד ואני נהיה אובד עצות אני מפחד שאני לא אוכל לפתור את הבעיה בחיים וזה יפגע בי גם עם אישתי בעתיד או אפילו עם חברים שפשוט לא ירצו להיות חברים שלי(אני דווקא מקובל בין החברים מתעייצים בי בכל דבר שעושים)כי אני עצבני וכבר רמזו לי את זה חברים

כבוד הרב אני לא יודע מה לעשות פשוט

בתודה רועי

תשובה

כל אדם נולד עם מידות מסויימות פגומות שאותן עליו לתקן במהלך חייו.
לכן עליך לשמוח שזיהית מהי המידה שקשה עליך לתקן,
וזהו כשלעצמו כבר חצי מתוקן.
החצי השני- עליך להצליח 3 פעמים לבלום פיך בשעה שאתה חש מעוצבן ואז תצליח לצאת מזה,
או שעל כל פנים ייקל עליך להתגבר על מידה זו, שבצדק אמרת שיכולה להזיק לך בעתיד.