כמה שאלות!

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/10/01 15:07 כג בתשרי התשסב

שאלה

שלום ותודה מראש על התשובות.

1. האם מותר לטייל בחו"ל?

ז"א לא לנסוע בשביל עבודה , חתונה , לימוד תורה או לבקר קרובי משפחה?

2. האם צריך בשאלות הלכתיות ללכת באופן עיקבי על פי רב אחד או שאפשר לקחת מה שנוח מכל רב?

3. האם מותר לעשות איפור קבוע או שזה נחשב כתובת קעקע?

תשובה

ב"ה

יפעת,

1. לרוב הדעות אסור לצאת לחו"ל לצורך הנאה. אבל יש פוסקים רבים המתירים לצאת לחו"ל לצורך טיול וכו'. איןן ספק שעצם הדיון נובע מערכה של ארץ ישראל ומחשיבותה לנו. זו נקודת המוצא. יצירת מצב בו ארץ ישראל מהווה מבחינתנו מקום מרכזי.
2. רצוי ללכת אחרי רב אחד בשל העובדה שלכל רב יש חיבור פנימי לעולם רוחני ממנו הוא שואב את כוחו. לכן,חלילה לנו לראות בפסיקת הלכה ענין טכני. פסיקת ההלכה מבטאת גישה רוחנית ולכן ראוי שתשתדלי לדבוק ברב אחד ולהתדבק בשיטתו הרוחנית הבאה לידי ביטוי בפסיקת ההלכה.
כל זה ביחס לפסיקה. אבל ביחס ללימוד הלכה, יש ערך גדול לגיוון בלימוד.
3. אינני רואה איסור הלכתי באיפור קבוע. יחד עם זאת, למה להתכחש - באופן קבוע - לטבע?

ברכת ה' עלייך!

שי פירון.