כמה שאלות

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 18/05/08 15:47 יג באייר התשסח

שאלה

שלום רב.

יש לי מספר שאלות.

1.אם חיממתי במקרוגל פיצה ונשאר הריח שלה (חשוב לציין 6 וחצי שעות מאז)אבל המקירוגל נקי וחיממתי אחרי זה בשרי שזה מכוסה כמובן האם אפשר לאכול את זה?

2.למה אסור להרים בע"ח בשבת והאם מותר ביום רגיל?

3.עד איזה שעה אפשר להתפלל שחרית?

4.מה זה החג השני של פסח והאם הוא חובה ומה צריך לעשות בו?

תשובה

1. אין בעיה לאכול. ריח לא אוסר ואם המקרוגל היה נקי, הבשר לא נאסר (למרות שלכתחילה אין לחמם כך ללא כיסוי). אם את מכסה את הבשר, אין כלל בעיה לחמם כך לכתחלה, ואף אם המכשיר לא היה נקי לחלוטין.
2. אסור להרים בע"ח בשבת משום מוקצה. ביום חול מותר.
3.עד שעה רביעית של היום, ובדיעבד עד שעה שישית. הזמן המדויק משתנה על פי זמני הזריחה והשקיעה ויש להסתכל בלוחות הזמנים (קיימים רבים כנ"ל ברשת האינטרנט)
4. כוונתך בוודאי לפסח שני בי"ד אייר. בימינו אין כל מצווה מעשית ביום זה. יש שנוהגים לאכול בו מצה. בתפילת שחרית ומנחה אין אומרים תחנון.
כל טוב