כללי

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 05/10/07 01:45 כג בתשרי התשסח

שאלה

שלום רב!

ברצוני לשאלו כמה שאלות בנושאים שונים...

אשמח אם תענה לשאלותיי.....

*- אני משתדלת להתפלל תפילה אחת ביום בדר"כ זה ערבית.... עד מתי אני יכולה להתפלל? עד חצות או יותר?

* אמירת תהילים- האם מותר אחרי שקיעת השמש? ואם כן אז עד מתי?

* יש לי חברה מאוד טובה אשר בבית הם לא שומרים כשרות (האוכל כשר, הכלים לא מופרדים) אני כל הזמן מנסה להתחמק ולא לאכול אצלה אבל זה כבר מתחיל להיות לא נעים... האם מותר לי לאכול אצלה כדי לא להעליב? (יש לציין שהיא יודעת שאני דתיה אבל היא כנראה לא חושבת שיש בעיה עם זה) ולא נעים לה להגיד לה או למשפחה שלה.

*אנחנו משפחה גרושה- ואנחנו לא בקשר עם האבא שמעתי שברגע שרוצים להתחתן צריך איזשהו אישור מהאבא.... מה קורה במשפחה שאין קשר עם האבא? ומה זה בכלל האישור הזה?

המון תודות...

תשובה

שלום לך,
לכתחילה תפילת ערבית ערבית עד חצות הלילה לפי שעות זמניות (צאת הכוכבים עד עלות השחר)
בדיעבד כל הלילה.
לגבי אמירת תהילים , הואילי נא להשתמש במנגנון החיפוש.
אינני רואה סיבה להתיר לך לאכול בתאור זה , אא"כ תאכלי רק דברים סגורים בחד פעמי וכדומה.
אם אין פתרון זה מספק אותך ניתן למצוא פתרונות נוספים, בהתאם לחומרת הבעיה.
מבחינה הלכתית מרגע שעברת את גיל 12 וחתי אינך תלויה באישורו של אביך לצורך נישואין.
בברכה,
אריאל פריש