כלכלה ממבט היהדות

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 03/07/07 14:08 יז בתמוז התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

שאלתי היא האם מותר למשכיר לדרוש מבעל הבית שלו שיספק לו תנאים טובים בדירה או לדרוש תקציב לתיקונים ושיפוצים של הדירה?

תודה מראש,ילנה.

תשובה

שלום וברכה
אם ישנם קילקולים או פיצוצי צנרת שקרו במהלך השכירות אחריות בעל הבית לתקן ולהחזיר המצב לקדמותו, אך כל מה שהוא בגדר השבחה, אם סיכמו זאת מראש כאשר השכירו אז בודאי צריכים לעמוד בסיכומים הראשונים אך אם דורשים זאת במהלך המגורים אין כל מחוייבות לבעל הבית להסכים.
אם ישנם דברים כגון רטיבות וכד' שאמנם היו לפני אך לא יגעו השוכרים מכך והדבר חורג מגדר דירה נורמלית אזי מחוייב המשכיר לתקן.
בברכה