כיסוי ראש

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 11/11/02 15:30 ו בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב יוסף אלנקווה!

ברצוני לשאול שאלה הלכתית:

מדוע אישה נשואה מחוייבת לכסות ראשה?

והאם אישה שאינה מכסה ראש נענשת על כך?

תודה רבה

תשובה

שלום לשואלת

שאלת שאלה נכבדת על ענין כסוי הראש , דת יהודית היא מימות אמותינו הראשונות ועד הנה , שנשות ישראל מכסות ראשן .
תרשי לי שלא לדבר על צד העונש , אם את לא נבהלת , קראי על כך בזוהר הקדוש .

ברשותך אני רוצה לדבר על הזכות שבדבר הרי חיוב זה הוא מן התורה וראייתו מאשה סוטה שפורעים את שערותיה .
נזר האשה הוא שערה , ושער של אשה ראוי הוא שבעלה יהנה ממנו ולא אחר .
יש לאשה היהודיה מעמד חשוב ונפלא , כבודה והדרה הוא בשעה שיש לה סמל מצד אחד ששומר על יחודה , ומאידך נשמרת על ידו מכל פרץ ותקלה ץ

הפריצות שנגסה בכל רעיון קדוש זרקה את כסוי הראש , והגיעה לשיא של לבוש שאינו מלבוש אדם כלל ץ

יופי אשה - לבעלה .
יש לה כסוי , שביס , כובע , המסמלים את יראת השמים .
יש מישהו מלמעלה ששומר עליה ומשגיח , והיא לכבוד תורתו תכסה את ראשה .
קמחית זכתה ושבעה מילדיה היו כהנים גדולים בגלל שערות מכוסות בצניעות .
שכרך הרבה מאוד אשה יקרה , אל תתיראי, לכי כמו כל נשות עם ישראל שבכל הדורות , ורב שכר הברכה לך לבעל ולילדים .

היי ברוכה , לכי נא לספר מצוה ולב של הרב בר שאול ויטעים לך עוד בחן וביופי את הענין הנפלא שיש בכסוי הראש.
ואם לא די בזה , אשתדל בלנ'ד להרחיב היריעה .
חילך לאורייתא .