כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/03/09 22:31 כא באדר התשסט

שאלה

אם אני לא לומד כמו שצריך- וזה מצער את ההורים שלי, האם זה נחשב ל"ציעור הורים"?או שזה תלוי בי: אני בוחר אם ללמוד או לא! תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום,

אם אתה לא לומד ולהוריך זה חשוב - ברור שיש בכך צער הורים.

יחד עם זאת, חשוב שתנהל איתם שיחה מעמיקה לברור - מהיכן הדברים נובעים. מדוע אתה לא רוצה ללמוד? האם קשה לך? האם אתה עסוק בעניינים אחרים? האם אתה מודע לנזק שאתה גורם לעצמך? האם אתה לא רוצה ללמוד מה שלומדים בביה"ס אבל אוהב ללמוד או שיש לך בעיה כללית עם לימוד?
האם אתה זקוק לעזרה?

אני חושב ששיחת בירור מעמיקה עם ההורים היא חיונית. יש בה כדי לתרום ליצירת אוירה אחרת בבית.

הרבה אור וטוב.
שי