כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 10/09/05 20:34 ו באלול התשסה

שאלה

שבוע טוב,

יש לי בעיה..איני יודעת כיצד לכבד את אבי

אבא שלי חולה סכרת ועקב כך הוא מאד עצבני.

כאשר אחי הגדול מגיע עם ילדיו אבי מתייחס אליו בצורה מאד לא יפה,הוא לא מעוניין שהוא יגיע( מחשש שיישן וכך יפריע לפרטיות שלו..) וכאשר הוא מגיע הוא קובע לו מתי ללכת ונותן לו הרגשה שהוא לא רצוי וכל האוירה בבית עכורה .

עקב זאת גיסתי ממעטת לבוא אלינו .

אני מרגישה כעוסה עליו שכך הוא מתנהג לאחי ולנכדים שלו ,אני מודעת שהוא חולה ואחי תמיד אומר לי שצריך לסלוח לו אבל אחי בפעם האחרונה נפגע אף הוא ואמר שיותר לא יבוא ...

איני יודעת מה לעשות האם יש מצוה לכבד גם אב כזה?(במיוחד שכעת חודש אלול.) קשה לי לסלוח לו וגם אני איני יודעת כשאתחתן איך אוכל לבוא לבית ואני מרחמת מאד על אמי שצריכה להתמודד עם העצבים שלו יומיום

אשמח אם תחזיר לי תשובה ..

תודה.

תשובה

שלום רב
מצות כבוד אב קיימת גם במקרים כאלה ואף חמורים מהם כמבואר בדברי הר"מ.יחד עם זאת ,אם אדם מרגיש שנוכחותו בבית גורמת לקטטות ומריבות עם ההורים יכול למעט למינימום הנחוץ כדי לעזור לסעוד את האב בחוליו ולא להגיע לידי מריבה.