כהנים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 09/07/07 22:01 כג בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

שמי מיכאל

לפי צד האמא אני קוגן ( כהן )

אבל לפי צעד האבא אני לא

ושאלתי המון רבנים והלכתי להמון בתי כנסת ואלתי אנשים

אבל כל אחד אומר דבר אחר

ואחרי ברכת כהנים ( שאני משתתף בה )

שאלתי את אחד הכהנים

אם אני כהן בכלל

והוא אמר שכן בגגל שזה מצד האמא וגם יהדות הולכת מצד האמא

אז בבקשה תסביר לי אם אני כהן בכלל

בברכה מיכאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מיכאל שלום וברכה
היחוס המשפחתי נקבע לפי האבא (למדפחותם לבית אבותם) ולכן אם אביך אינו כהן, אזי אין אתה כהן.
האם קובעת את היהדות ומי שנולד לאם יהודיה הוא יהודי אע"פ שאביו לא אך הכהונה עוברת מהאבא.
כל כהן הנושא את כפיו ועולה לדוכן עושה זאת אחרי שראה את אביו עושה כן ואינני יודע ממתי התחלת לשאת כפיך, ומדוע החלטת לעשות זאת, גם כהנים קטנים שעדין אינם בר מצווה עולים לדוכן לפי כמה מנהגים כדי שידעו לעשות זאת, וכך מסורת זאת עוברת מאב לבנו.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן