ירקות גוש קטיף

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 18/11/02 12:53 יג בכסלו התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני אוכל בעבודה מזון בהשגחת הרבנות אשדוד

שאלתי לגבי הירקות וענו לי ברבנות שהכל מגוש קטיף פרט לכרוב

האם צריך לברר בדיוק מי היצרן כי הרב הראשי של

חולון (שם אני גר) סיפר שיש מגדל מסויים שמוצריו בהשגחת הרב פנחסי ומטעם הרבנות שלחו את המוצר לבדיקה והוא נמצא מתולע

בתודה מראש

יעקב

תשובה

שלום לשואל היקר!
יש פעמים שיש ירק בשם "גוש קטיף" כאילי אז זה שקר ותרמית. עקרונית – בלי להכנס לפרטים – אם זהו ירק בהשגחת הרבנות המקומית וכשרויות נוספות אין בעיה בירק הזה כמובן עליך לשטוף אותו.
לגבי הכרוב – תבדוק על מה מדובר ואם זה אכן כרוב רגיל או מיוחד וכיצד מנקים ובודקים אותו.
לגבי היצרן שהרב דיבר אתך עליו, תבדוק איתו והא יכול לתת לך מידע נכון יותר.
נדמה לי שהיום אין כשרות של הרב פנחסי על ירק מגוש קטיף.
בהצלחה.