ים בעומר

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 03/04/18 22:18 יח בניסן התשעח

שאלה

האם אפשר ללכת בספירת העומר לחוף הים אך לא להיכנס למים????

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מותר ללכת וגם להיכנס,

רבים מבלבלים בין ספירת העומר לימי בין המיצרים, ולא היא.

בספירת העומר אין שום איסור על רחיצה של תענוג, גם לא בבריכה או בים. לעומת זאת בתשעת הימים יש איסור רחיצה של תענוג, ויש מקפידחים שלא ללכת לים בכל שלשת השבועות , מי"ז בתמוז, כי זה נחשב מקום סכנה.

לשימושכם לוח ספירת העומר עם כל ימי הספירה, הלכות ומנהגים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן