ילד נידה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 09/03/10 20:09 כג באדר התשע

שאלה

שלום,

לצערי הרב אני ובעלי קיימנו יחסים לאחר הפעם הראשונה.מיד לאחר החתונה נכנסתי להריון.

התאריך המשוער של הכניסה להריון הוא ביום החתונה.אני ובעלי חוששים שמא נכנסתי להריון בפעם השנייה,בזמן שאני נחשבת לנידה.

אנחנו מאד מתחרטים על מעשינו,ורוצים לכפר על כך.בשעה טובה נולד לנו בן ב"ה,ואנחנו מאד רוצים שיהיה בריא ולא ייפגע מהחטא שלנו.מה ניתן לעשות כדי לכפר על חטא זה?

תשובה

שלום וברכה!

בתשובה אני יוצא מתוך הנחה שאת התשובה על החטא כבר עשיתם. לכן אני מתייחס רק לכל מה שקשור לגבי הבן.

נכון שחז"ל אמרו שאצל אדם שנולד מיחסים עם נידה יהיו מידות רעות, אך בסופו של דבר הכל תלוי בבחירתו של האדם. כלומר לאדם יש את הנטיה למידות רעות, אך ניתן לתקן אותם ע"י תורה ומצוות ומעשים טובים. לכן מה שעליכם לעשות זה לבנות בית של תורה וקדושה, לחנך את הילד לתורה, למצוות, למעשים טובים לאהבת הבריות וגמילות חסדים, לחבב עליו את התורה, לשמש לו דוגמא של חיים תורניים וטהורים (בשביל זה עליכם בראש ובראשונה לעבוד על עצמכם) ולעזור בכל דבר כדי לתרום להתפתחותו התורנית ואנושית.

בברכה,

חיים דב בריסק