ייעוץ לתלמידה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/11/02 00:01 ב בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב

תלמידה שלי הלומדת בכיתה גבוהה בתיכון ניגשה אלי וספרה לי כך:בסניף בו היא חברה ישנו בחור ישיבה הגדול ממנה בשנה, הבחור הנו רציני ומקפיד על שמירת המצוות. והנה לדבריה בזמן האחרון התפתחו ביניהם שיחות רבות עד כי תקווה עלתה בליבה כי הבחור הנ"ל מעוניין לפתח את הקשר לכיוון רציני. עם זאת הוא לא השמיע אף רמז בענין. השאלה שהעלתה היא כזאת- האם מותר לה להוסיף ולשוחח עמו מתוך תקווה כי יתפתח דבר מה, או שמא עליה לגשת מיד ולברר אם כוונתו רצינית, ואם היא אינה כזאת- להפסיק את השיחות עמו. בתודה רבה מראש!

תשובה

שלום למורה , מדריכה .

בגילאים עליהם מדובר נשמע שזה בהחלט יכול להוביל לקראת התאמה אישית וחתונה בעזרת השם .
הנני מאמין שבחור ישיבה בגיל כזה ורצינות כזאת איננו מאבד את זמנו לריק ב'שיחות נפש' .
בהחלט הגיוני שהאיש משתאה ומחריש לדעת ההצליח השם דרכו ? האם זוהי הצלע אותה הוא מבקש ?

נשמע גם שהאיש ביישן קמעא , ואולי דברים שבלב אינן יוצאות בקלות , וגם אפשר שהוא עדיין מבקש לברר ולהבין האם זוהי האשה עמה ירצה להקים את ביתו .

מאידך נשמע לי שהתלמידה , אשר די חפצה בו , קצת לחוצה , לא מפאת גילה , אלא שהיא ממתינה לשמוע האם יציע לה הבחור הצעת נשואין .

דרכו של עולם שאיש מחזר אחר אשה , וראוי לה שתתאזר בסבלנות , עם תפילות ותהילים להשם יתברך שיאיר דרכה ויברר מקחה , ואם זהו האיש , יצו השם אתו את הברכה ויתן בלבו שמהר ימהרנה לו לאשה .

ואף שהיא רוצה שזה יקרה מהר , אל לה לדחוק ואל לה להפסיק את הקשר הזה .

אלא מאי , שתשוחח איתו בהמשך על הבית היהודי , מה טובו אוהליך יעקב , ואפשר שביני ביני הוא ישיב לה כחפצה , אך תשמור על כבודה ומעמדה , ואל תציע היא לו נשואין .

אגב שאני משיח בנושא זה , לפני מספר חודשים נודע לי שאיזה בחור כבר בקשר של חמש עשרה שנה עם בחורה
והוא מפחד להחליט על חתונה .
משכתי אותו בדברים והבנתי שרצונו עז - אך קשה לו להציע נשואין .

דברתי עם הבחורה ויעצתי לה , שלא כמקובל שהיא תציע לו נשואין , וזה פשוט מדהים , היא הציעה לו ובקשה את ידו , ובעזרת השם הם מתחתנים בקרוב .

בגיל כזה ובמצב כזה , לא נורא אם היא תציע ( אף אם תזכור לו כל ימיו שחמש עשרה שנה הוא לא ידע לעשות זאת )

אבל הנערה התלמידה , אל לה להאיץ ולהפציר , אולי בהאיר נרות החנוכה יחפוץ האיש להציע לה
ועזרי מעם השם עושה שמים וארץ .
מן הסתם היא יודעת כיצד מתפללים על שידוך , שתעשה ותצליח אמן .