יין- קדושת שביעית

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 16/03/11 14:58 י באדר ב'

שאלה

שלום

כיצד ניתן להשתמש ביין הקדוש בקדושת שביעית?

האם ניתן לשטוף את הכוס שנשאר בה מעט מהיין?

בשבת האחרונה ערכנו הבדלה עם יין כזה ולאחר שאבי כיבה את הנר ביין שמנו לב שהיין קדוש בקדושת שביעית מה עושים עם היין שכובה בו הנר?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

יין הקדוש בקדושת שביעית - ניתן להשתמש בו בדרך שבה רגילים בני אדם להשתמש ביין ושאינה משחיתה אותו. לעניין הבדלה ההשלכות הן שלא ממלאים את הכוס כך שתעלה על גדותיה ושלא מכבים את הנר בתוך היין.
(ומכיוון שאנו נמצאים שלושים יום קודם הפסח נזכיר גם שבליל הסדר לא מטיפים מן היין ב'דם ואש ותמרות עשן' וכד')

האיסור נוגע ליין שראוי לשימוש. לכן, אם נשאר מעט יין בכמות שלא רגילים לשתותה אלא לשוטפה - ניתן לשטוף. כך גם לגבי היין שכובה בו הנר - מאחר והוא נפגם ואינו ראוי לשימוש ניתן לזורקו אך ראוי לעשות זאת בכבוד, בתוך הבקבוק או בשקית, ולא ישירות אל הפח.

כל טוב
יאיר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן