יחוד

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 18/01/11 21:31 יג בשבט התשעא

שאלה

שלום רב,

אני מעוניינת לעבוד במשק בית אצל משפחה מסויימת שבה יש ילד שעבר תאונה במצב של חוסר הכרה ומטופל ע"י מטפל גוי 24 שעות ביממה. ברוב זמן העבודה שלי המטפל הגוי, הילד המטופל ואני נמצאים לבד בבית. האם יש בזה איסור יחוד?

תשובה

שלום

לצערי, זו מציאות בלתי אפשרית.

המשנה בתחילת פרק שני של מסכת עבודה זרה אומרת:
"לא תתיחד אשה עמהן (גויים) מפני שחשודין על העריות"

בהמשך הגמרא מבררת, שהרי אף אסור להתיחד עם יהודי, ומבארת הגמרא שדין היחוד עם גוי חמור יותר.

וכך פוסק השו"ע:
"כל אשה שאסור להתייחד עמה, אם היתה אשתו עמו הרי זה מותר להתייחד, מפני שאשתו משמרתו. אבל לא תתייחד ישראלית עם העובד כוכבים, ואע"פ שאשתו עמו".
(חלק אבן העזר סימן כ"ב סעיף ג')

בקיצור, אינני רואה דרך להתיר את המציאות, עליה שאלת.

כל טוב