ידיעת הקבה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/11/02 18:02 ב בכסלו התשסג

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לדעת האם רצוי לעסוק בתורת הקבלה (ברמה הבסיסית כמובן) בכדי לאהוב את ה'?? הרי הרמב"ם אומר ש"עפ"י הדעה תהיה האהבה"- ןהרי דעת ה' האמיתית נובעת ברובה מתורת הקבלה- אלוקות, צמצום וכו'... אז האם כדאי ללמוד גם את זה (עד כמה שאפשר כמובן) כדי לדעת את ה' כמה שיותר ולאהבו?? או שהנושא גבוה מדי ולא רצוי להתסעק בו?? מהי דעת הרב בנושא?

תודה רבה רבה!

תשובה

שלום לשואל

הענין הזה מאוד משתנה מאדם לאדם והוא תלוי ברמה האישית שלך. תלוי מה למדת, מה ידיעותיך בקבלה האם אתה כבר בקיא די הצורך בתורת הנגלה על מנת שתכנס לתורת הנסתר.
ואם זכית ברוך ה' לבסס את ידיעותיך כראוי, אז כדאי ומומלץ להכנס לחדרי הנסתר.
אבל עליך לדעת שאתה צריך ללמוד את זה אצל רב מומחה ובקיא ולא בעצמך.
זה ביחס לתורת הנסתר כמשמעה, אולם אם אתה מעוניין להרחיב את ידיעותך בעניני דעת ה' ישנם ספרי אמונה רבים המרחיבים את הידיעות וכדאי לך ללמוד אותם ויהי רצון שתצליח בלימודך זה.
בברכת הצלחה.