טהרת המשפחה

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 04/05/08 10:49 כט בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום רב.

לפני מספר ימים ביקרתי אצל רופא נשים. עברתי בדיקת פאפ והוצאת התקן תוך רחמי. באותו היום ראיתי כתם. האם עלי לחכות 7 נקיים ולטבול?

תודה רבה.

תשובה

אם זהו כתם מטמא (גדול מגריס=מטבע בגודל שקל, נראה על בגד לבן ולא צבעוני, צבע אדום) או שראית את הכתם בבדיקה פנימית (גם אם קטן מגריס וצבעוני) - עלייך לעשות הפסק טהרה, לספור שבעה ימים ואז לטבול.

בנוסף, אם לא היית לפני בדיקת הרופא במצב של נידה, עליך להמתין עוד ארבעה ימים לאחר ראיית הכתם ורק אז להתחיל בהפסק הטהרה (כגון: אם ראית ביום א' - הפסק הטהרה יתבצע ביום ה'). אם את נוהגת ע"פ פסקי הרב עובדיה יוסף, תוכלי לסמוך ולהקל ולהתחיל בהפסק טהרה באופן מיידי. (טהרת הבית עמ' תכ"ט)
בברכה,
רונן